Αρχική   >   Συνταγή    >    Ανοιχτή πίτα μπριάμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΠΡΙΑΜ

Maggi Cooking - Ανοιχτή πίτα μπριάμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΠΡΙΑΜ

MAGGI
μυστικό


Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ντομάτες
  •   2 μελιτζάνες
  • 3 κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 πιπέρια κόκκινη κέρατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 10 τοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών Μaggi

Για το φύλλο:

  • 500 γρ. αλεύρι (για ζυμωτό ψωμί)
  • 150 γρ. Νερό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  2. Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια.
  3. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
  5. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
  6. Τέλος βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
  7. Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί).
  8. Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές.
  9. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
  10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου μια ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.