Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Ανοιχτή πίτα μπριάμ
Ανοιχτή πίτα μπριάμ
80 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
41 23.2g / 41%
50 64.3g / 50%
9 12g / 9%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

(0)
80 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Μελιτζάνες
3 
Κολοκυθάκια
2 
Κρεμμύδια
1 
Κόκκινη πιπεριά
2 
Σκελίδες σκόρδο
4  κ.σ.
Δυόσμος
4  κ.σ.
Φρέσκος βασιλικός
500  γρ.
Αλεύρι
150  γρ.
Νερό
1  κ.γλ.
Αλάτι
2 
Ντομάτες
10  Μικρά
Τοματίνια
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
200  γρ.
Ανθότυρο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.33  φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
150  γρ.
Γιαούρτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
64.32 g
Ενέργεια
510.57 kcal
Λιπαρά
23.28 g
Εδώδιμες Ίνες
6.37 g
Πρωτεΐνες
12.05 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

80 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.
  • Βήμα 3

    5 λεπτά
    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.
  • Βήμα 4

    5 λεπτά
    Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.
  • Βήμα 5

    60 λεπτά
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.
Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 1 5

Βήμα 1

Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, σε ένα μπολ και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι (αν κολλάει προσθέστε αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε νερό). Κόψτε σε 4 ίσα μέρη και αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Καθαρίστε και κόψτε σε φεγγαράκια τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τους κύβους λαχανικών Μaggi, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν και αφήστε στην άκρη το σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στα κρεμμύδια.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 3 5

Βήμα 3

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια τις μελιτζάνες, την πιπεριά, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τέλος, βάλτε το σκόρδο, τον πελτέ, το ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας και αφήστε στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 4 5

Βήμα 4

Ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το σκεύος που επιλέξατε για να ψηθεί η πίτα (ιδανικά 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί). Λαδώστε την επιφάνεια του ταψιού και τοποθετήστε ένα φύλλο, λαδώστε το φύλλο και τοποθετήστε επάνω του ένα ακόμη. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές. Αδειάστε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και κλείστε την πίτα μέχρι το μισό της επιφάνειας της με τα φύλλα που έχουν περισσέψει στην άκρη.

Ανοιχτή πίτα μπριάμ

Βήμα 5 5

Βήμα 5 Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στην χαμηλότερη σχάρα για περίπου 1 ώρα. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF