Αρχική   >   Συνταγή    >    Αρνάκι σε σάλτσα μπάρμπεκιου

ΑΡΝΑΚΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

Maggi Cooking - Αρνάκι σε σάλτσα μπάρμπεκιου

Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
90'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνάκι τεμαχισμένο στα 6
  • 500γρ πατάτες baby
  • κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια στενή κατσαρόλα ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι σοτάρετε το αρνάκι, γυρνώντας το με μια τσιμπίδα μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν προσθέστε μισό ποτήρι νερό και την σάλτσα μπάρμπεκιου.
  3. Βάλτε το καπάκι χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για μια ώρα.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά, τις πατάτες κομμένες στην μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες, το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι.
  5. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε σκεπασμένο το φαγητό για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;