Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπιφτέκι τόνου

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΟΝΟΥ

Maggi Cooking - Μπιφτέκι τόνου

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΟΝΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
6'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό τόνο φρέσκο σε φέτα ή φιλέτο
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε το ψάρι από κόκαλα και δέρμα, θα πρέπει να είναι καθαρό ψαχνό. Κόψτε σε μικρά κυβάκια και στη συνέχεια με ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι ψιλοκόψτε όσο καλυτέρα μπορείτε μέχρι να πάρει το ψαχνό του ψαριού μια μορφή κιμά.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίξτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα τον κύβο λαχανικών Maggi τελευταία στιγμή πριν αποσύρετε από την εστία και ανακατέψτε καλά πατώντας τον με την κουτάλα έτσι ώστε να διαλυθεί και να ενσωματωθεί στα κρεμμύδια.
  4. Αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και αδειάστε μαζί με τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Βάλτε το μαϊντανό, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ψωμί περασμένο από το μπλέντερ και 4κτς φρέσκο ελαιόλαδο.
  6. Πλάστε τον κιμά απαλά με τις άκρες των δαχτύλων σας χωρίς να πατάτε με δύναμη (θα σφίξουν πολύ τα μπιφτέκια). Φτιάξτε ένα μικρό μπιφτεκάκι και ψήστε στο τηγάνι για να δοκιμάσετε την ποσότητα των υλικών και την αλατότητα του κιμά.
  7. Πλάστε σε μπιφτέκια περίπου 100 γραμμαρίων τον κιμά (μπάλα του γκολφ) πατήστε τα λίγο και ψήστε σε ριγωτό τηγάνι ή στο γκριλ.
  8. Ο χρόνος που θα ψηθούν είναι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ψήνετε τόσο όσο ώστε να πάρει άσπρο χρώμα το κέντρο του μπιφτεκιού καθώς παραπάνω από αυτό, θα χαθεί η ευχάριστη ύφη και γεύση του ψαριού.
  9. Ιδανικά, συνοδεύστε με βραστά ή ψητά λαχανικά.