Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπέργκερ με κατσικίσιο τυρί

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
812 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα- 1 φορά περασμένο)

·      4 ψωμάκια για μπέργκερ

·      200γρ. κατσικίσιο τυρί 


·      4 φύλλα ice berg

·      1 τομάτα

·      2 μεσαία κρεμμύδια

·      100γρ. αλεύρι

·      100γρ. κόρν φλάουρ

·      500 ml ηλιέλαιο

·      2 κύβους βοδινού MAGGI

·      ελαιόλαδο

·      αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς και σε ένα ταψάκι θρυμματίστε τους 2 κύβους βοδινού MAGGI

  2. Βάλτε στο φούρνο για 30 λεπτά και αφήστε στην άκρη για άλλα 15 μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους. 

  3. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και θρυμματίστε με τα δάχτυλα σας από επάνω τους κύβους. 

  4. Μαλάξτε απαλά τον κιμά με τις άκρες των δαχτύλων σας και προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι. Δημιουργήστε 4 όμοια μπιφτέκια και αφήστε σε ένα δίσκο έξω από το ψυγείο

  5. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στη μέση. Με ένα καλό μαχαίρι κόψτε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε (φεγγαράκια). Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και ρίξτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και κοσκινίστε τα κρεμμύδια. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεστάνετε το ηλιέλαιο και τηγανίστε τα κρεμμύδιαΜεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

  6. Ιδανικά ψήστε τα μπιφτέκια σας στο μπάρμπεκιου διαφορετικά, περάστε τα από ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά και ελάχιστο ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και τελειώστε το ψήσιμο τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

  7. Πέντε λεπτά πριν τα αποσύρετε, τοποθετήστε στην πάνω τους πλευρά το κατσικίσιο τυρί. 

  8. Ζεστάνετε τα ψωμάκια στο γκριλ ή στο φούρνο και συνθέστε τα μπέργκερ. 

  9. Σερβίρετε με τα τηγανιτά κρεμμύδια και τη σος bbq.