Φασολάκια
60λεπτά
Εύκολη
1
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1
Κρεμμύδι
3 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κύβους
35 mL
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2
Ντομάτες
600 γρ.
φασολάκια τσαούλια
3
Πατάτες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
259.17 kcal
Υδατάνθρακες
41.39 g
Πρωτεΐνες
6.23 g
Λιπαρά
9.36 g
Εδώδιμες Ίνες
8.88 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
60 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες τους και τραβώντας την ίνα από το πλάι τους αν υπάρχει.
Βήμα 2
Ξεπλύνετε με αρκετό νερό και κόψτε στη μέση. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βήμα 3
Όταν μαραθεί προσθέστε το σκόρδο και τις τομάτες κομμένες στα έξι.
Βήμα 4
Όταν μαραθεί η τομάτα με μια λαβίδα αφαιρέστε τις φλούδες της και ύστερα σπάστε την σε μικρότερα κομμάτια με μια κουτάλα.
Βήμα 5
Προσθέστε χοντροκομμένες τις πατάτες, τα φασολάκια, τον μισό δυόσμο, τον κύβο λαχανικών MAGGI και ένα ποτήρι νερό.
Βήμα 6
Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να εξατμιστούν τα υγρά.
Βήμα 7
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τον υπόλοιπο δυόσμο.
Βήμα 8
Ανακατέψτε ανακινώντας την κατσαρόλα και όχι με κουτάλα.
Βήμα 9
Μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε από την εστία.
Βήμα 10
Σερβίρετε με φέτα και ζεστό ψωμί.
Σχόλια 0