Αρχική   >   Συνταγή    >    Φιλέτο κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
868 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλο

·      10 φέτες ψωμί του τοστ ( χωρίς κόρα)


·      4 αυγά

·      250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·      1 κ.σ κάρυ

·      1 κ.σ πάπρικα γλυκιά

·      1 κ.σ ξερό τζιντζερ


Για τη σάλτσα:

·      250γρ. γιαούρτι πλήρες

·      1 κ.σ μαγιονέζα

·      2 κ.σ τυρί κρέμα

·      χυμό από μισό λεμόνι

·      2 κ.σ ελαιόλαδο

·      1 κ.σ  Νοστιμιά MAGGI

·      αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Περάστε από το μίξερ το ψωμί του τόστ και ρίξτε σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, το κάρυ και το τζίντζερ, σε ένα δεύτερο μπολ σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. 

  2. Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες και περάστε πρώτα από το αλεύρι, τινάξτε καλά, μεταφέρετε στο αυγό και αμέσως στο μίγμα με το ψωμί.

  3. Μαζέψτε τα παναρισμένα πλέον φιλέτα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1 λίτρο ηλιέλαιο και 500ml ελαιόλαδο. 

  5. Τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά και όταν το λάδι κάψει τηγανίστε σε μικρές δόσεις τα φιλέτα μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.

  6. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και σερβίρετε μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο σε δίσκο ή ατομικά πιάτα.