Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

0
35 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ
Φιλέτο μπακαλιάρου
100 γρ
Μαγιονέζα
0.5 κ.σ.
Λεμόνι ξύσμα
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κ.σ.
Κινόα
0.25 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
700 γρ
Βλήτα
1 
Ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
80 γρ
Ελαιόλαδο
1 
Λεμόνι χυμός
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
660.42 kcal
Υδατάνθρακες
20.35 g
Πρωτεΐνες
45.51 g
Λιπαρά
44.39 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

35 λεπτά
Βήμα 1
8 λεπτά
Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
2 λεπτά
Έχουμε έτοιμο νερό με πάγο σε ένα μπολ και βάζουμε τα χόρτα να παγώσουν αμέσως μόλις τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
2 λεπτά
Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
4 λεπτά
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το φλέικς κινόας, τον κύβο κότας MAGGI και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Βήμα 6
15 λεπτά
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.
Βήμα 7
1 λεπτά
Αφαιρούμε από το ταψάκι και σερβίρουμε πάνω στα χόρτα. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 7

Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 7

Έχουμε έτοιμο νερό με πάγο σε ένα μπολ και βάζουμε τα χόρτα να παγώσουν αμέσως μόλις τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 7

Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 7

Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψάκι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 7

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το φλέικς κινόας, τον κύβο κότας MAGGI και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 7

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 7

Αφαιρούμε από το ταψάκι και σερβίρουμε πάνω στα χόρτα. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη