Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη
35λεπτά
Εύκολη
1000 γρ.
Φιλέτο μπακαλιάρου
100 γρ.
Μαγιονέζα
0.5 κ.σ.
Λεμόνι ξύσμα
1
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κ.σ.
Κινόα
1 κύβος
0.25 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
700 γρ.
Βλήτα
1
Ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
80 γρ.
Ελαιόλαδο
1
Λεμόνι χυμός
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
660.42 kcal
Υδατάνθρακες
20.35 g
Πρωτεΐνες
45.51 g
Λιπαρά
44.39 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Έχουμε έτοιμο νερό με πάγο σε ένα μπολ και βάζουμε τα χόρτα να παγώσουν αμέσως μόλις τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το φλέικς κινόας, τον κύβο κότας MAGGI και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Βήμα 6
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.
Βήμα 7
Αφαιρούμε από το ταψάκι και σερβίρουμε πάνω στα χόρτα. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Σχόλια 0