Αρχική   >   Συνταγή    >    Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

MAGGI
μυστικό


Χρόνος προετοιμασίας
45'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γαρίδες νούμερο 0
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κύβο λαχανικών Μaggi
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½  κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ κρασί κόκκινο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 12 φύλλα βασιλικού φρέσκα λεπτοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε, αλλά κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.
  2. Τα βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών Maggi και το νερό. Καπακώνουμε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά (ΑΚΡΙΒΩΣ!)
  3. Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  4. Πετάμε τα κεφάλια και τα κελύφη.
  5. Ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο και πιπέρι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
  6. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
  7. Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί.
  8. Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε το κονκασέ.
  9. Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει και είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα μας αν θέλουμε.
  10. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;