Αρχική   >   Συνταγή    >    Γίγαντες με σέσκουλα (Funky Cook)

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ (FUNKY COOK)

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ (FUNKY COOK)

MAGGI
μυστικό

Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα ντοματάκια

Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
5
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ γίγαντες Πρεσπών

  • 1000 γρ σέσκουλα

  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά

  • 2 καρότα

  • 1 κτγ Νοστιμιά Maggi

  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ

  • 1 κτγ ζάχαρη

  • Ελαιόλαδο

  • Γλυκό πιπέρι κόκκινο

  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

  • Κύμινο

  • Αλάτι

Προαιρετικά

  • Κόλιανδρο

  • 1 καυτερή πιπεριά

  • Λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποβραδίς μουλιάστε τους γίγαντες σε ζεστό νερό. Την επομένη βάλτε τους σε μια κατσαρόλα με άφθονο ζεστό νερό και βράστε τους μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε τους.

  2. Πλύνετε τα σέσκουλα και καθαρίστε τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά.

  3. Σε ένα βαθύ σκέυος ρίξτε ελαιόλαδο και σωτάρετε ελαφρά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.

  4. Προσθέστε τον πελτέ, τους γίγαντες και ένα φλυτζάνι νερό.

  5. Σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέστε τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και την Νοστιμιά Mggi που θα δώσει ιδανικά μια γεμάτη γεύση από ποικιλία λαχανικών και μυρωδικών.

  6. Ανακατέψτε ελαφρα το φαγητό μέχρι να μαραθούν τα σέσκουλα, προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο.

  7. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, αποσύρετε και αν θέλετε προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και λεμόνι.

*Για περισσότερες συνταγές από το Funky Cook πατήστε εδώ