Αρχική   >   Συνταγή    >    Γιουβαρλάκια

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. κιμά μόσχου (από σπάλα μια φορά περασμένο)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 4 κ.σ ρύζι γλασέ

  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

  • 4 φέτες του τοστ τριμμένες

  • 1 κύβο βοδινού MAGGI

  • 3 πατάτες 

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 αβγό

  • Χυμό από 2 λεμόνια

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για μια ώρα (θα πρέπει να πάρει λίγο όγκο για να μην σπάνε τα γιουβαρλάκια).

  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

  3. Αφήστε το για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και ρίξτε μέσα στον κιμά, μαζί με το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού.

  4. Τοποθετήστε μια στενή και ψηλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 λίτρο νερό, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτα, 1 φύλλο δάφνης  και τον κύβο βοδινού MAGGI.

  5. Όταν το νερό πάρει βράση πλάστε σε μικρά μπαλάκια τον κιμά και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα (Το νερό θα πρέπει να κοχλάζει και όχι να βράζει έντονα διαφορετικά θα σπάσουν τα γιουβαρλάκια.

  6. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά.

  7. Τέλος σε ένα μπολ σπάστε το αβγό και ανακατέψτε με τον χυμό λεμόνι.

  8. Πάρτε μια κουταλιά από τα υγρά του φαγητού και ρίξτε μέσα στο αβγολέμονο, ανακατέψτε καλά και αδειάστε το μείγμα μέσα στο φαγητό.

  9. Ανακινήστε την κατσαρόλα και σερβίρετε.