Χοιρινό σνίτσελ
65λεπτά
Εύκολη
4
Αυγά
1 φλιτζάνι
Αλεύρι
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.γλ.
Πάπρικα
1 κ.γλ.
Κάρυ
1 Συσκευασία
1 φλιτζάνι
Μανιτάρια λευκά
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
Βούτυρο
800 mL
Γάλα
200 γρ.
Φρυγανιά τρυμμένη
1000 γρ.
Χοιρινό σνίτσελ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
727.4 kcal
Υδατάνθρακες
65 g
Πρωτεΐνες
46.66 g
Λιπαρά
27.81 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
65 λεπτά
Βήμα 1
Αδειάστε το αλεύρι και τη φρυγανιά σε δυο μεγάλα πιάτα. Ρίξτε την πάπρικα με το κάρυ στη γαλέτα και ανακατέψτε.
Αλατίστε το κρέας, σπάστε σε ένα φαρδύ μπολ τα αυγά και περάστε κάθε σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελαιόλαδο υπολογίζοντας πως το χοιρινό θα πρέπει να βουλιάζει ολόκληρο στο λάδι.
Όταν το λάδι ζεσταθεί ξεκινήστε να τηγανίζετε λίγα λίγα τα κομμάτια. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη τότε θα πέσει η θερμοκρασία στο λάδι. Πολύ σημαντικό επίσης το λάδι να μην καίει διαφορετικά θα πάρει χρώμα το κρέας αλλά εσωτερικά υπάρχει πιθανότητα να μην έχει ψηθεί. Υπολογίστε πως θα πρέπει να μείνει στο τηγάνι κάθε κομμάτι για περίπου 8 με 10 λεπτά. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα και είναι ωμά εσωτερικά συνεχίστε το ψήσιμο στον φούρνο στους 170°C.
Βήμα 3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το θυμάρι και αλατίστε. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και δώστε μια βράση, ρίξτε τα μανιτάρια και στη συνέχεια τον πουρέ πατάτας MAGGI.
Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα με βελούδινη υφή.
Τέλος, ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε σαν γαρνιτούρα στο σνίτσελ.
Σχόλια 0