Χταπόδι με χυλοπίτες
90λεπτά
Εύκολη
1
Χταπόδι
500 γρ.
Χυλοπιτάκι
4 κ.σ.
Ελιές
2
Ξύσμα λεμονιού
2
Κρεμμύδια
2
Καρότα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
150 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
683.07 kcal
Υδατάνθρακες
82.38 g
Πρωτεΐνες
44.32 g
Λιπαρά
15.76 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
90 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Προσθέστε το χταπόδι ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
Βήμα 4
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
Βήμα 5
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το 1/3 από τον ζωμό και δώστε μια βράση, προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
Βήμα 6
Δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0