Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χταπόδι με χυλοπίτες

0
90λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

1 
Χταπόδι
500 γρ.
Χυλοπιτάκι
4 κ.σ.
Ελιές
2 
Ξύσμα λεμονιού
2 
Κρεμμύδια
2 
Καρότα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
150 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
683.07 kcal
Υδατάνθρακες
82.38 g
Πρωτεΐνες
44.32 g
Λιπαρά
15.76 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

90 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
5 λεπτά
Προσθέστε το χταπόδι ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
Βήμα 4
60 λεπτά
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
Βήμα 5
8 λεπτά
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το 1/3 από τον ζωμό και δώστε μια βράση, προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
Βήμα 6
3 λεπτά
Δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Προσθέστε το χταπόδι ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το 1/3 από τον ζωμό και δώστε μια βράση, προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.

Χταπόδι με χυλοπίτες

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη