Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα & το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
5 λεπτά
Προσθέστε το χταπόδι, ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
Βήμα 4
60 λεπτά
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
Βήμα 5
8 λεπτά
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το ⅓ από τον ζωμό και δώστε μια βράση. Προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε, ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
Βήμα 6
3 λεπτά
2 λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Βήμα 1
6
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα & το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
6
Προσθέστε το χταπόδι, ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
6
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
Βήμα 4
6
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
Βήμα 5
6
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το ⅓ από τον ζωμό και δώστε μια βράση. Προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε, ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
Βήμα 6
6
2 λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0