Αρχική   >   Συνταγή    >    Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΟΛΙ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καλαμάρια μικρά σε μέγεθος
  • 1/2 κούπα αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

Για τη σάλτσα αγιολί

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πατάτα βρασμένη καλά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά
  • Πιπέρι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα εκτός από την μαγιονέζα και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
  2. Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.
  3. Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.
  4. Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.
  5. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζεται σε μικρές όμως δόσεις τα καμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από ένα λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί .
ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;