Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
43 32.8g / 43%
31 55.4g / 31%
26 45.5g / 26%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

(0)
25 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1000  γρ.
Καλαμαράκια
0.5  φλιτζάνι
Αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
0.5  φλιτζάνι
Αλεύρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1  κ.σ.
Μαγιονέζα
0.5  κ.σ.
Κουρκουμάς
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5  φλιτζάνι
Ελαιόλαδο
1 
Πατάτα βρασμένη
4  κ.σ.
Κορν Φλαουρ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
55.45 g
Ενέργεια
704.74 kcal
Λιπαρά
32.8 g
Εδώδιμες Ίνες
3.09 g
Πρωτεΐνες
45.59 g
Σάκχαρα
1.13 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

25 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Βάλτε στο μούλτι το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη βρασμένη πατάτα και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα & λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.
  • Βήμα 3

    2 λεπτά
    Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.
  • Βήμα 5

    12 λεπτά
    Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και ½ λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζετε σε μικρές όμως δόσεις τα καλαμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί.
Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 1 5

Βήμα 1

Βάλτε στο μούλτι το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη βρασμένη πατάτα και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ και χτυπήστε καλά για πάνω από 2 λεπτά. Θα πρέπει η πατάτα να είναι καυτή για να δέσουν σωστά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφήστε στην άκρη και όταν πέσει θερμοκρασία της σάλτσας ρίξτε την μαγιονέζα & λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Καθαρίστε καλά τα καλαμαράκια και κόψτε σε χοντρές ροδέλες.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 3 5

Βήμα 3 Βήμα 3

Αδειάστε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα άλευρα και αρκετό αλάτι.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 4 5

Βήμα 4 Βήμα 4

Ανακατέψτε μέσα στο μπολ πατώντας τα με τα χέρια σας για να κρατήσουν επάνω τους περισσότερο αλεύρι.

Καλαμαράκια τηγανιτά με σάλτσα αγιολί

Βήμα 5 5

Βήμα 5 Βήμα 5

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 λίτρο ηλιέλαιο και ½ λίτρο ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ξεκινήστε να τηγανίζετε σε μικρές όμως δόσεις τα καλαμαράκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, τινάζοντας τα πρώτα λίγο με τα χέρια σας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Θα πρέπει να είναι έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό για να παραμείνουν μαλακά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με την σάλτσα αγιολί.

Συνταγή ως PDF