Αρχική   >   Συνταγή    >    Κεμπάπ Γιαουρτλού (Funky Cook)

ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ (FUNKY COOK)

ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ (FUNKY COOK)
Χρόνος προετοιμασίας
80'
Μερίδες
8
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

Για τα Κεμπάπ

  • 300 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 300 γρ αρνίσιο κιμά

  • 1 κτγ τοματοπελτέ

  • 5 κ.σ γάλα

  • ½ κύβο βοδινού Maggi

  • 1½ κ.σ βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)

  • 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού

  • 1 κ.σ κουκουνάρι

  • 1¼ κτγ κύμινο

  • ½ κτγ πάπρικα καπνιστή

  • ½ κτγ μπαχάρι

  • ½ κτγ κόλιανδρο ξερό

  • ¼ κτγ κανέλα

  • Μαύρο πιπέρι

Για την Σάλτσα

  • 1½ κ.σ τοματοπελτέ

  • 350 γρ ντοματάκια κονκασέ

  • ½ κύβο βοδινού Maggi

  • 250 ml. νερό χλιαρό

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κ.σ ζάχαρη

  • Μπούκοβο προαιρετικά

  • Θυμάρι

  • Κύμινο

  • Κόκκινο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

Επιπλέον θα χρειαστείτε

  • Γιαούρτι

  • Φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό ή δυόσμο

  • Πίτες για σουβλάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο γουδί κοπανίστε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι. Προσθέστε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο.

  2. Διαλύστε στο γάλα ¼ από τον κύβο Maggi, ανακατέψτε και προσθέστε στο μείγμα.

  3. Ζυμώστε για 5-7 λεπτά με υπομονή και πλάστε μακρόστενα κεμπάπ. Αφήστε τα κεμπάπ στο ψυγείο για 1 ώρα. 

  4. Ετοιμάστε την σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράστε μέχρι να δέσει και να πάρετε μια παχύρευστη σάλτσα. 

  5. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τον φρέσκο κόλιανδρο.

  6. Ψήστε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο

  7. Μόλις ψηθούν τα κεμπάπ, ακουμπήστε τα επάνω στις πίτες προσθέστε άφθονη σάλτσα, γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

*Για περισσότερες συνταγές από το Funky Cook πατήστε εδώ