Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Ρίξτε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι, την γραβιέρα, την φέτα, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι και ρίξτε το αβγό και τις νιφάδες πατάτας. Ανακατέψτε και δημιουργήστε με τα χέρια σας κεφτεδάκια που το πάχος τους να μην ξεπερνά το 1 ½ εκατοστό (για να ψήνονται πιο γρήγορα).
Βήμα 2
5 λεπτά
Ρίξτε 2 εκατοστά ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να κάψει. Τηγανίστε σε δόσεις τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Οι κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Βήμα 1
2
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Ρίξτε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι, την γραβιέρα, την φέτα, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι και ρίξτε το αβγό και τις νιφάδες πατάτας. Ανακατέψτε και δημιουργήστε με τα χέρια σας κεφτεδάκια που το πάχος τους να μην ξεπερνά το 1 ½ εκατοστό (για να ψήνονται πιο γρήγορα).
Βήμα 2
2
Ρίξτε 2 εκατοστά ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το να κάψει. Τηγανίστε σε δόσεις τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Οι κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0