Κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
75λεπτά
Εύκολη
600 γρ.
Κόντρα φιλέτο μόσχου
1 Συσκευασία
200 mL
Κρέμα γάλακτος
700 mL
Γάλα
0.25 κ.σ.
Κύμινο
0.5 κ.σ.
Κόκκοι πιπεριού
0.5 κ.σ.
Εστραγκόν
1
Σκελίδα σκόρδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
5 γρ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
3 φλιτζάνια
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί
1 κ.σ.
Βούτυρο
2 κ.σ.
Φυστίκια Αιγίνης
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
601.37 kcal
Υδατάνθρακες
41.5 g
Πρωτεΐνες
46.82 g
Λιπαρά
17.63 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
75 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το κρασί, το εστραγκόν και το σκόρδο ολόκληρο και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί στο ⅓ του. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα αδειάστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κύμινο και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει.
Βήμα 2
Προσθέστε μία συσκευασία από τον MAGGI Πουρέ Πατάτας 125γρ και ανακατεύετε πάνω στην εστία και σε χαμηλή πλέον φωτιά. Ρίξτε το σπανάκι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας βελούδινος πουρές.
Βήμα 3
Καθαρίστε το κόντρα φιλέτο από ίνες και λίπη και κόψτε στη μέση. Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 με 8 λεπτά ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Βήμα 4
Τέλος, όσο η σάλτσα είναι ακόμη ζεστή περάστε την από σήτα και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε με ζεστό τον πουρέ και το κόντρα φιλέτο κομμένο σε χοντρές λωρίδες.
Σχόλια 0