Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
52 12.3g / 52%
22 12.3g / 22%
26 13.8g / 26%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

(92)
60 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Βούτυρο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο
100  mL
Λευκό κρασί
2  Φιλέτα
Στήθος κοτόπουλο
100  mL
Νερό
50  mL
Κρέμα γάλακτος
100  γρ.
Ρύζι μπασμάτι
400  γρ.
Μανιτάρια λευκά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
12.36 g
Ενέργεια
224.47 kcal
Λιπαρά
12.38 g
Εδώδιμες Ίνες
1.79 g
Πρωτεΐνες
13.86 g
Σάκχαρα
6.93 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

60 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τπροσθέστε το στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το και αυτό μέσα στο τηγάνι. Αφήστε το μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Βήμα 4

    8 λεπτά
    Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Περιμένετε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 5

    12 λεπτά
    Στη συνέχεια σβήστε με λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάστε το κοτόπουλο και κόψτε το σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
  • Βήμα 6

    3 λεπτά
    Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
  • Βήμα 7

    4 λεπτά
    Ρίξτε στο ίδιο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
  • Βήμα 8

    8 λεπτά
    Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο (1-2 λεπτά) προσθέστε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος και τις 2 κοφτές κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Βήμα 9

    5 λεπτά
    Αφήστε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βήμα 10

    4 λεπτά
    Το κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τπροσθέστε το στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το και αυτό μέσα στο τηγάνι. Αφήστε το μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Περιμένετε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5 Βήμα 5

Στη συνέχεια σβήστε με λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάστε το κοτόπουλο και κόψτε το σε κομμάτια των 2 εκατοστών.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6
: Ρύζι μπασμάτι

Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7

Ρίξτε στο ίδιο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8

Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο (1-2 λεπτά) προσθέστε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος και τις 2 κοφτές κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε ελαφρά.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Αφήστε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10

Το κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Συνταγή ως PDF