Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο κοκκινιστό με γάλα καρύδας

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

·      1 κοτόπουλο ολόκληρο ( χωρίς κόκκαλα κομμένο σεμερίδες )

·      250γρ. τομάτα στον τρίφτη


·      250γρ. γιαούρτι

·      100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

·      1/2 κούπα γάλα καρύδας

·      1κ.σ κάρυ

·      ¼κ.σ κύμινο

·      2 σκελίδες σκόρδο

·      1 κύβο κότας MAGGI

·      1 κύβο λαχανικών MAGGI

·      ζάχαρη

·      ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σακούλα τροφίμων) ρίξτε το γιαούρτι και προσθέστε το κύμινο. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το κοτόπουλο, δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί με γιαούρτι, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες. 

  2. Σε μια κατσαρόλα με 2κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε χοντροκομμένο το σκόρδο μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα και προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το αμύγδαλο. 

  3. Δώστε μια βράση και περάστε τη σάλτσα από το μίξερ για να διαλυθούν οι ξηροί καρποί. Επαναφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας. 

  4. Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με τα χέρια σας απομακρύνετε το γιαούρτι. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μαζί με τον κύβο λαχανικών MAGGI και τον κύβο κότας MAGGI. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40λεπτά.

  5.  Όταν το κοτόπουλο έχει πλέον μαλακώσει ρίξτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.

  6. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν είναι όξινη προσθέστε ζάχαρη. Σερβίρετε με ζεστό ρύζι Γιασμίν ή μπασμάτι.