Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο KUNG PAO

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ KUNG PAO

Χρόνος προετοιμασίας
30'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
420 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

•    3 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 2 εκ.

    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

    1 κολοκυθάκια κομμένο σε φέτες

    2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

Για τη σάλτσα

      6 κ.σ. σάλτσα σόγιας

      3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

      1,5 κ.σ. Sriracha ή χαρίσα 

      1,5 κ.σ. ξύδι λευκό

      3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

      120 γρ. νερό

∙      1 κύβο κότας MAGGI

      3 κ.σ. κορνφλάουρ + 3 κ.σ. νερό

      100 γρ φυστίκια 

optional: ρύζι βρασμένο, κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

  2. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά.

  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και μαλακώσουν λίγο.

  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας (σόγια, πάστα πιπεριάς, ξύδι, μαύρη ζάχαρη και το νερό).

  5. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά.

  6. Προσθέστε τη σάλτσα στο τηγάνι, βάλτε και τον κύβο κότας MAGGI και σκεπάστε με καπάκι.

  7. Σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο (20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των κομματιών).

  8. Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι το κορνφλάουρ και το νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι.

  9. Αφήστε να πήξει η σάλτσα για 2-3 λεπτά.

  10. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και τα φυστίκια.


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;