Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο με φιρίκια στην κατσαρόλα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΡΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
495 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 5-6 μήλα φυρίκια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια

  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμήστε μπούτια)

  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες

  • 100 ml μηλόξυδο

  • 160 ml πετιμέζι

  • 5-6 φύλλα φασκόμηλο

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI

  • 150 ml λάδι

  • 1 λίτρο νερό

  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Αμύγδαλο φιλέ, ράσμπερις αποξηραμένα, σχοινόπρασο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοταριστεί και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

  2. Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.

  3. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.

  4. Καραμελώστε τα λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα!

  5. Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.

  6. Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.

  7. Σβήστε με το ξύδι.

  8. Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισό σκεπάζει το φαγητό.

  9. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.

  10. Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα.


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;