Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Κοτόπουλο Μπιριάνι  (αρωματικό πιάτο με κοτόπουλο και ρύζι, αλλά με ιδιαίτερα μπαχαρικά)
Κοτόπουλο Μπιριάνι
120 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
35 27.5g / 35%
48 84.7g / 48%
17 30.1g / 17%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Κοτόπουλο Μπιριάνι

(0)
120 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
10 
Σπόροι κάρδαμο
1  φέτα
Τζίντζερ φρέσκο
1  κ.γλ.
Κύμινο
500  γρ.
Νερό
2  κύβους
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3  κ.σ.
Βούτυρο
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
0.5  κ.γλ.
Σαφράν
2  κ.σ.
Δυόσμος
2  κ.σ.
Κόλιανδρος φρέσκος
450  γρ.
Ολόκληρα πόδια κοτόπουλο (όχι μόνο το μπούτι)
1 
Ξυλακι κανέλας
50  γρ.
Σταφίδες
2 
Πιπεριές τσίλι
250  γρ.
Ρύζι μπασμάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
84.79 g
Ενέργεια
700.61 kcal
Λιπαρά
27.6 g
Εδώδιμες Ίνες
7.82 g
Πρωτεΐνες
30.13 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

120 λεπτά
  • Βήμα 1

    6 λεπτά
    Πάρτε τα πόδια του κοτόπουλου, στεγνώστε τα με χαρτί και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
  • Βήμα 2

    8 λεπτά
    Πάρτε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ και το κύμινο και βάλτε τα σε ένα μικρό τουλπάνι. Δέστε τα καλά με σπάγκο και βάλτε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τους κύβους κότας MAGGI.
  • Βήμα 3

    20 λεπτά
    Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήστε το μάτι.
  • Βήμα 4

    15 λεπτά
    Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8-10 λεπτά ρίξτε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα σε ένα μπολ αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά.
  • Βήμα 5

    12 λεπτά
    Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετέ το πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και πετάξτε το. Μιας και θα βράσει μετά το κοτόπουλο το δέρμα θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό οπότε δεν το χρειάζεστε.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Βάλτε το νερό να βράσει ξανά και ρίξτε μέσα το ρύζι μαζί με μπόλικο αλάτι. Βράστε το ρύζι για 5 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το ζωμό. Στο μπολ που κρατάτε το ρύζι ρίξτε μέσα το σαφράν και τις σταφίδες. Ανακατέψτε.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα υλικά και να φτιάξετε το φαγητό σας.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά γύρω στα 20 εκατοστά βάλτε κάτω κάτω το μισό ρύζι.
  • Βήμα 9

    10 λεπτά
    Από πάνω βάλτε το μισό κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση, από πάνω τα κοτόπουλα μαζί με ό,τι ζουμιά έχουν βγάλει, πάνω τους το δυόσμο και το κόλιανδρο και πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι. Τέλος, βάλτε το υπόλοιπο ρύζι.
  • Βήμα 10

    30 λεπτά
    Ρίξτε και το ζουμί που κρατήσατε, καπακώστε και βράστε σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και το κοτόπουλο μπιριάνι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 1 11

Πάρτε τα πόδια του κοτόπουλου, στεγνώστε τα με χαρτί και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 2 11

Πάρτε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ και το κύμινο και βάλτε τα σε ένα μικρό τουλπάνι. Δέστε τα καλά με σπάγκο και βάλτε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τους κύβους κότας MAGGI.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 3 11

Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήστε το μάτι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 4 11

Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8-10 λεπτά ρίξτε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα σε ένα μπολ αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 5 11

Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετέ το πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και πετάξτε το. Μιας και θα βράσει μετά το κοτόπουλο το δέρμα θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό οπότε δεν το χρειάζεστε.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 6 11

Βάλτε το νερό να βράσει ξανά και ρίξτε μέσα το ρύζι μαζί με μπόλικο αλάτι. Βράστε το ρύζι για 5 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το ζωμό. Στο μπολ που κρατάτε το ρύζι ρίξτε μέσα το σαφράν και τις σταφίδες. Ανακατέψτε.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 7 11

Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα υλικά και να φτιάξετε το φαγητό σας.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 8 11

Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά γύρω στα 20 εκατοστά βάλτε κάτω κάτω το μισό ρύζι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 9 11

Από πάνω βάλτε το μισό κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση, από πάνω τα κοτόπουλα μαζί με ό,τι ζουμιά έχουν βγάλει, πάνω τους το δυόσμο και το κόλιανδρο και πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι. Τέλος, βάλτε το υπόλοιπο ρύζι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 10 11

Ρίξτε και το ζουμί που κρατήσατε, καπακώστε και βράστε σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 11 11

Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και το κοτόπουλο μπιριάνι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Συνταγή ως PDF