Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο πανέ με πάπρικα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
1098 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      8 μπουτάκια κοτόπουλο


·      250γρ. τριμμένη φρυγανιά

·      4 φέτες ψωμί του τοστ

·      1 κ.σ πάπρικά γλυκιά

·      1 κ.σ πάπρικα καπνιστή

·      1 κ.σ κάρυ

·      4 αυγά

·      200γρ. αλεύρι

·      αλάτι

·      1 κύβο κότας MAGGI

·      1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη μισή φρυγανιά, τις φέτες του τοστ, τον κύβο κότας MAGGI και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ψίχα το ψωμί και να διαλύσει ο κύβος. 

  2. Καθαρίστε τα μπούτια από δέρμα και ακαθαρσίες. Βάλτε σε 3 βαθιά μπολ το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και το μίγμα για το πανάρισμα.

  3. Περάστε ένα ένα τα μπούτια από το αλεύρι, το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Ετοιμάστε όλα τα μπούτια και βάλτε το ηλιέλαιο σε ένα στενό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά τηγανίστε τα μπούτια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα. 

  4. Συνεχίστε το ψήσιμο τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για ακόμη 20 λεπτά. 

  5. Βγάλτε και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή σαλάτα.