Αυτό το πιάτο έγινε για 5
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο.
Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο. Μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ελαφρύ χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τα μπαχαρικά και αφού τα σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Επιστρέφουμε το κρέας μέσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μειωθεί η σάλτσα μας.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σουρώνουμε και αφού λιώσουμε το βούτυρο στην άδεια και στεγνή κατσαρόλα επιστρέφουμε τα ζυμαρικά μέσα γιανα βουτυρωθούν.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη από την μυζήθρα στο βούτυρο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το θυμάρι, το κοτόπουλο και έξτρα μυζήθρα εάν θέλουμε.
Το κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0