Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ & το κύμινο και δώστε μια βράση.
Βήμα 2
20 λεπτά
Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά.
Βήμα 3
2 λεπτά
Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.
Βήμα 4
2 λεπτά
Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και το αλάτι.
Βήμα 5
6 λεπτά
Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.
Βήμα 6
90 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλο με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Βήμα 7
10 λεπτά
Τέλος, δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.
Βήμα 1
7
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ & το κύμινο και δώστε μια βράση.
Βήμα 2
7
Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά.
Βήμα 3
7
Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.
Βήμα 4
7
Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και το αλάτι.
Βήμα 5
7
Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.
Βήμα 6
7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλο με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Βήμα 7
7
Τέλος, δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0