Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο
110 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
33 12.4g / 33%
40 33.9g / 40%
27 23.1g / 27%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

(0)
110 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Κινέζικα λάχανα
1 
Κρεμμύδι
3  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Ξύσμα λεμονιού
1 
Χυμός λεμονιού
1 
Αυγό
1  κ.σ.
Κορν Φλαουρ
0.5  φλιτζάνι
Ρύζι μακρύκοκκο
300  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
33.97 g
Ενέργεια
335.6 kcal
Λιπαρά
12.45 g
Εδώδιμες Ίνες
3.98 g
Πρωτεΐνες
23.17 g
Σάκχαρα
7.73 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

110 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.
  • Βήμα 3

    15 λεπτά
    Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά. ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 1 6

Βήμα 1

Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2

Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 4 6

Βήμα 4 Βήμα 4

Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά. ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF