Linguine με γαρίδες
40λεπτά
Εύκολη
300 γρ.
Μακαρόνια
200 γρ.
Γαρίδες
2
Κολοκύθια
0.5
Φινόκιο
5 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
0.5 φλιτζάνι
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5
Χυμός λεμονιού
0.5 κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
886.16 kcal
Υδατάνθρακες
120.51 g
Πρωτεΐνες
48.48 g
Λιπαρά
25.62 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε 500 ml νερό, την πάπρικα και τον κύβο λαχανικών MAGGI, δώστε μια βράση, ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και αποσύρετε.
Βήμα 2
Καθαρίστε τις καρκάσες από τις γαρίδες αλλά αφήστε τα κεφάλια και τις ουρές
Βήμα 3
Με το πίλερ βγάλτε λεπτές μακρόστενες λωρίδες από τα κολοκύθια χωρίς να φτάσετε στο κέντρο τους. Κόψτε σε λεπτές φέτες και το φινόκιο.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράστε τα ζυμαρικά (κατά προτίμηση linguine) για 2 λεπτά λιγότερό από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκύθια και το φινόκιο.
Βήμα 5
Προσθέστε τον μισό ζωμό λαχανικών και όταν βράσει ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε και συμπληρώστε από τον υπόλοιπο ζωμό αν χρειαστεί υγρασία
Βήμα 6
Τέλος, ρίξτε τις γαρίδες (δεν θα χρειαστούν πάνω από 3 λεπτά) το τριμμένο τυρί, τον χυμό από το λεμόνι, τα φύλλα βασιλικού και 3 κ.σ ελαιόλαδο.
Βήμα 7
Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε άμεσα σε βαθιά πιάτα.
Σχόλια 0