Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Μαγειρίτσα
Μαγειρίτσα
100 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
39 14.9g / 39%
30 26.5g / 30%
31 28.1g / 31%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Μαγειρίτσα

(0)
100 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  L
Νερό
3 
Κρεμμύδια
1  φλιτζάνι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Λεμόνι
2 
Αυγά
2  Κεφαλές
Μαρούλι
1000  γρ.
Εντόσθια (συκώτι, καρδιά, νεφρά, πνευμόνια)
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1  φλιτζάνι
Άνηθος
100  γρ.
Ρύζι για σούπα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
26.53 g
Ενέργεια
347.71 kcal
Λιπαρά
14.93 g
Εδώδιμες Ίνες
2.99 g
Πρωτεΐνες
28.17 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

100 λεπτά
  • Βήμα 1

    25 λεπτά
    Καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράζει.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Ρίχνουμε μέσα όλα τα εντόσθια και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Παράλληλα την ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνουμε, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια.
  • Βήμα 5

    25 λεπτά
    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει σχεδόν τα υλικά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 10-12 λεπτά. Τα τελευταία 3-4 λεπτά ρίχνουμε τον άνιθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
  • Βήμα 7

    10 λεπτά
    Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού με ένα σύρμα σε ένα μπολ. Σβήνουμε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέτουμε, στο μπολ με το αυγολέμονο, ζουμί από τη σούπα με μια κουτάλα. Σιγά σιγά. Αυτό το κάνουμε έτσι για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγό όταν το ρίξουμε στην καυτή σούπα. Όταν έχουμε προσθέσει το λιγότερο από το ⅓ από τη σούπα επιστρέφουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, εάν χρειαστεί.
Μαγειρίτσα

Βήμα 1 7

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράζει.

Μαγειρίτσα

Βήμα 2 7

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα όλα τα εντόσθια και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Μαγειρίτσα

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Παράλληλα την ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνουμε, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 5 7

Βήμα 5

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει σχεδόν τα υλικά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Μαγειρίτσα

Βήμα 6 7

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 10-12 λεπτά. Τα τελευταία 3-4 λεπτά ρίχνουμε τον άνιθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 7 7

Βήμα 7

Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού με ένα σύρμα σε ένα μπολ. Σβήνουμε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέτουμε, στο μπολ με το αυγολέμονο, ζουμί από τη σούπα με μια κουτάλα. Σιγά σιγά. Αυτό το κάνουμε έτσι για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγό όταν το ρίξουμε στην καυτή σούπα. Όταν έχουμε προσθέσει το λιγότερο από το ⅓ από τη σούπα επιστρέφουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, εάν χρειαστεί.

Συνταγή ως PDF