Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μαγειρίτσα

0
100λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

2 L
Νερό
3 
Κρεμμύδια
1 φλιτζάνι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Λεμόνι
2 
Αυγά
2 Κεφαλές
Μαρούλι
1000 γρ.
Εντόσθια (συκώτι, καρδιά, νεφρά, πνευμόνια)
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 φλιτζάνι
Άνηθος
100 γρ.
Ρύζι για σούπα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
343.48 kcal
Υδατάνθρακες
26.28 g
Πρωτεΐνες
28.05 g
Λιπαρά
14.64 g
Εδώδιμες Ίνες
2.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

100 λεπτά
Βήμα 1
25 λεπτά
Καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράζει.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίχνουμε μέσα όλα τα εντόσθια και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
10 λεπτά
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.
Βήμα 4
10 λεπτά
Παράλληλα την ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνουμε, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια.
Βήμα 5
25 λεπτά
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει σχεδόν τα υλικά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 6
10 λεπτά
Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 10-12 λεπτά. Τα τελευταία 3-4 λεπτά ρίχνουμε τον άνιθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 7
10 λεπτά
Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού με ένα σύρμα σε ένα μπολ. Σβήνουμε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέτουμε, στο μπολ με το αυγολέμονο, ζουμί από τη σούπα με μια κουτάλα. Σιγά σιγά. Αυτό το κάνουμε έτσι για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγό όταν το ρίξουμε στην καυτή σούπα. Όταν έχουμε προσθέσει το λιγότερο από το 1/3 από τη σούπα επιστρέφουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι
Μαγειρίτσα

Βήμα 1 7

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράζει.

Μαγειρίτσα

Βήμα 2 7

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα όλα τα εντόσθια και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Μαγειρίτσα

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Παράλληλα την ίδια κατσαρόλα, αφού την ξεπλύνουμε, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 5 7

Βήμα 5

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα εντόσθια και τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει σχεδόν τα υλικά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Μαγειρίτσα

Βήμα 6 7

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 10-12 λεπτά. Τα τελευταία 3-4 λεπτά ρίχνουμε τον άνιθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.

Μαγειρίτσα

Βήμα 7 7

Βήμα 7

Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά και το χυμό του λεμονιού με ένα σύρμα σε ένα μπολ. Σβήνουμε τη σούπα και σιγά σιγά προσθέτουμε, στο μπολ με το αυγολέμονο, ζουμί από τη σούπα με μια κουτάλα. Σιγά σιγά. Αυτό το κάνουμε έτσι για να εξισωθεί η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγό όταν το ρίξουμε στην καυτή σούπα. Όταν έχουμε προσθέσει το λιγότερο από το 1/3 από τη σούπα επιστρέφουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη