Αρχική   >   Συνταγή    >    Μακαρονάδα με Κεφτέδες (Madame Ginger)

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ (MADAME GINGER)

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ (MADAME GINGER)
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
5
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ


Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο ή 5-6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα

  • 400 γρ. κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 μάτσο βασιλικό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ξεκινήστε με τα κεφτεδάκια βάζοντας το ψωμί να μουλιάσει στο γάλα.

  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον κιμά και το ψωμί το οποίο έχετε στραγγίξει καλά και ζυμώστε καλά με τα χέρια. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το ξίδι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και συνεχίστε το ζύμωμα για 2-3  λεπτά.

  3. Πλάστε μεγάλους κεφτέδες και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί φούρνου όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο. Στα 15 λεπτά γυρίστε τους κεφτέδες από την άλλη μεριά.

  4. Παράλληλα φτιάξτε τη σάλτσα. Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσει με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι, βράστε άλλα 5 λεπτά και προσθέστε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Ρίξτε λίγο ωμό ελαιόλαδο και αφήστε στην άκρη μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.

  5. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 3/4. Βάλτε τη στη φωτιά και μόλις βράσει, ρίξτε 2 κύβους για ζυμαρικά Maggi. Ρίξτε τα μακαρόνια και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατέψτε πολύ καλά. Βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή 2 λεπτά λιγότερο για al dente αποτέλεσμα. Σουρώστε, περιχύστε με ελαιόλαδο και αφήστε στην άκρη σκεπασμένα για να παραμείνουν ζεστά.

  6. Μόλις τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, ρίξτε τα στην σάλτσα ντομάτας και βράστε 4-5 λεπτά.

  7. Σερβίρετε τα μακαρόνια με κεφτέδες και σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.

*Για περισσότερες συνταγές από την Madame Ginger πατήστε εδώ