Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
31λεπτά
Εύκολη
2
Σκελίδες σκόρδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
3 κ.σ.
Ξύδι, βαλσάμικο
10 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
0.25 φλιτζάνι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.σ.
Σπόροι μάραθου
4 κ.σ.
Εστραγκόν
100 γρ.
Ελαιόλαδο
900 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
0.5 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
296.51 kcal
Υδατάνθρακες
14.65 g
Πρωτεΐνες
6.65 g
Λιπαρά
25.57 g
Εδώδιμες Ίνες
2.37 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
31 λεπτά
Βήμα 1
Ανάβουμε το φούρνο στη λειτουργία γκριλ και ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου καλύπτοντάς το με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Λαδώνουμε ελαφρά τα κλαδάκια από το θυμάρι και τα στρώνουμε πάνω στο ταψί.
Βήμα 3
Καθαρίζουμε με ένα πανί ή ένα πινέλο τα μανιτάρια από τα χώματα και τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. και στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω στο ταψάκι προσεκτικά.
Βήμα 4
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε στην ψηλή σκάλα για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά ενδιάμεσα.
Βήμα 5
Αφαιρούμε από το ταψί και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι, τη Νοστιμιά MAGGI, πιπέρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο και τους σπόρους του μάραθου και το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στα μανιτάρια μας.
Βήμα 7
Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα μανιτάρια πλευρώτους γαρνιρισμένα με μαϊντανό σε μια πιατέλα.
TIP: Φυσικά, αν έχουμε τη δυνατότητα, θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα αν έχουμε ψησταριά με κάρβουνα. Θα είναι ακόμα πιο νόστιμα!
Σχόλια 0