Αρχική   >   Συνταγή    >    Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

MAGGI
μυστικό

Φυσικά, αν έχετε τηδυνατότητα, θα μπορούσατε να τα ψήσουμε και στη σχάρα αν έχετε ψησταριά με κάρβουνα. Θα είναι ακόμα πιο νόστιμα!

Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
275 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

  • 900 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

  • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 - 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

  • 4 κ.σ. φρεσκοκομμένο εστραγκόν ή Θρούμπι, ή Ρίγανη ψιλοκομμένη

  • 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, (μόνο τα φύλλατου)  ψιλοκομμένο

  • 1/2 κ.σ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους

  • 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά

  • 1/4 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ανάψτε το φούρνο στη λειτουργία γκριλ.

  2. Απλώστε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί φούρνου.

  3. Λαδώστε ελαφρά τα κλαδάκια από το θυμάρι και στρώστε τα πάνω στο ταψί.

  4. Καθαρίστε με ένα πανί ή ένα πινέλο τα μανιτάρια από τα χώματα και ξεχωρίστε τα μεταξύ τους.

  5. Βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  6. Τοποθετήστε τα μανιτάρια πάνω στο ταψάκι προσεκτικά .

  7. Βάλτε το ταψί στο φούρνο στην πιο υψηλή σκάλα και ψήστε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά ενδιάμεσα.

  8. Αφαιρέστε τα από το ταψί και βάλτε τα σε ένα μπολ.

  9. Χτυπήστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ξύδι, MAGGI Νοστιμιά, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά, σκόρδο και σπόρους του μάραθου και ρίξτε αυτό το μείγμα στα μανιτάρια σας.

  10. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετέ τα μανιτάρια πλευρώτους γαρνιρισμένα με μαϊντανό σε μια πιατέλα.


Ανακαλύψτε περισσότερες, νόστιμες νηστίσιμες συνταγές και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!