Αρχική   >   Συνταγή    >    Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

MAGGI
μυστικό

Φυσικά, αν έχετε τηδυνατότητα, θα μπορούσατε να τα ψήσουμε και στη σχάρα αν έχετε ψησταριά με κάρβουνα. Θα είναι ακόμα πιο νόστιμα!

Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
275 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

  • 900 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

  • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 - 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

  • 4 κ.σ. φρεσκοκομμένο εστραγκόν ή Θρούμπι, ή Ρίγανη ψιλοκομμένα

  • 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, (μόνο τα φύλλατου)  ψιλοκομμένο

  • 1/2 κ.σ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους

  • 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά

  • 1/4 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ανάψτε το φούρνο στη λειτουργία γκριλ.

  2. Ετοιμάστε ένα ρηχό ταψί του φούρνου καλύπτοντάς το με λαδόκολλα.

  3. Λαδώστε ελαφρά τα κλαδάκια από το θυμάρι και στρώστε τα πάνω στο ταψί.

  4. Καθαρίστε με ένα πανί ή ένα πινέλο τα μανιτάρια από τα χώματα και ξεχωρίστε τα μεταξύ τους.

  5. Βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  6. Τοποθετήστε τα μανιτάρια πάνω στο ταψάκι προσεκτικά .

  7. Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο και ψήστε στην ψηλή σκάλα για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά ενδιάμεσα.

  8. Αφαιρέστε τα από το ταψί και βάλτε τα σε ένα μπολ.

  9. Χτυπήστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι, τη MAGGI Νοστιμιά, πιπέρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο και τους σπόρους του μάραθου και ρίξτε αυτό το μείγμα στα μανιτάρια σας.

  10. Ανακατέψτε τα καλά και σερβίρετέ τα γαρνιρισμένα με μαϊντανό σε μια πιατέλα.