Αρχική   >   Συνταγή    >    Μοσχάρι στιφάδο (Madame Ginger)

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (MADAME GINGER)

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (MADAME GINGER)
Χρόνος προετοιμασίας
30'
Χρόνος μαγειρέματος
90'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, ελιά
  • 6 κρεμμύδια ξερά ή 15 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κύβο βοδινού Maggi
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 
  • 1 κ.τ.γ. ντοματοπελτέ
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κύβους.

  2. Βάλτε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα | 120 ml) και αφήστε το να κάψει. Ρίξτε το κρέας και σοτάρετε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

  3. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε στην άκρη.

  4. Αν έχετε μεγάλα κρεμμύδια κόψτε τα σε χοντρές λωρίδες ή αν έχετε μικρά κρεμμύδια στιφάδου, χαράξτε τα στις 2 άκρες τους. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν.

  5. Σβήστε με ξίδι και αφήστε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.

  6. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε 1 κούπα νερό να ζεσταθεί και λιώστε τον κύβο βοδινού Maggi.

  7. Μεταφέρετε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα μπαχαρικά και το νερό όπου έχετε λιώσει τον κύβο. Προσθέστε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και χαμηλώστε τελείως τη φωτιά.

  8. Σιγομαγειρέψτε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (σχεδόν να λιώσει το κρέας) και να δέσει η σάλτσα.

*Για περισσότερες συνταγές από την Madame Ginger πατήστε εδώ