Μουσακάς με πουρέ
135λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
4
Ντομάτες ώριμες
2
Πατάτες
2
Μελιτζάνες
4
Κολοκυθάκια
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
700 mL
Γάλα
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 Συσκευασία
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
676.16 kcal
Υδατάνθρακες
69.59 g
Πρωτεΐνες
44.14 g
Λιπαρά
24.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
135 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο καβουρδίστε τον κιμά σε δυο δόσεις μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε απαλά σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο τριμμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τον κιμά στο κατσαρολάκι και προσθέστε τις τομάτες τριμμένες, το θυμάρι, μισό ποτήρι νερό και τον κύβο βοδινού MAGGI.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς.
Βήμα 5
Πλύνετε και καθαρίστε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα με το μαχαίρι ή με το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες, σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορείτε.
Βήμα 6
Λαδώστε ένα ταψί για το φούρνο και δημιουργήστε στρώσεις ξεκινώντας με την πατάτα, την μελιτζάνα και τέλος τα κολοκυθάκια, αλατίστε και απλώστε από επάνω τον κιμά ομοιόμορφα.
Βήμα 7
Κόψτε μια λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού, βρέξτε την και σκεπάστε με αυτήν το σκεύος.
Βήμα 8
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C για μια ώρα.
Βήμα 9
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάστε μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125γρ., εξολοκλήρου με γάλα.
Βήμα 10
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο , αφήστε το να χλιαρίνει για 10 λεπτά και απλώστε τον πουρέ ιδανικά με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 11
Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει η επιφάνεια του μουσακά έντονο χρυσό χρώμα.
Βήμα 12
Αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και σερβίρετε.
Σχόλια 1