Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπιφτέκια μοσχαρίσια

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
750 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. κιμά από σπάλα (1 φορά περασμένο)

  • 500γρ. κιμά από στήθος (1 φορά περασμένο)

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κρεμμύδια φρέσκα πολύ καλά ψιλοκομμένα

  • 5 φέτες του τοστ τριμμένες σε ψίχα

  • 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 κύβο βοδινού MAGGI

  • 1 κ.σ πάπρικά γλυκιά

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα γιαούρτι

  • 250γρ. γιαούρτι

  • 2 κ.σ μαγιονέζα

  • Χυμό και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα

  • 1/3 κ.γ κύμινο

  • ½ κ.γ κόλιανδρο ξερό

  • Αλάτι

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ τυρί κρέμα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και με 3 κ.σ ελαιόλαδο, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.

  2. Ρίξτε μέσα τον κύβο βοδινού MAGGI και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

  3. Αφήστε στην άκρη το κρεμμύδι μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του για να το ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά, το δυόσμο, τα φρέσκο κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, την πάπρικα και το σοταρισμένο κρεμμύδι.

  5. Ανακατέψτε τον κιμά πολύ απαλά χρησιμοποιώντας μόνο τις άκρες των δαχτύλων σας διαφορετικά αν μαλάξετε με δύναμη θα βγει όλος ο αέρας από τον κιμά και θα είναι πολύ σκληρά τα μπιφτέκια.

  6. Φτιάξτε ένα μικρό μπιφτέκι και σοτάρετε το σε αντικολλητικό τηγάνι για να δοκιμάσετε αν το αλάτι είναι σωστό.

  7. Στη συνέχεια πλάστε τα μπιφτέκια χωρίς να τα πατάτε πολύ δυνατά και ψήστε ιδανικά στην ψησταριά. (Διαφορετικά τοποθετήστε σε ένα πυρίμαχο ελαφρά λαδωμένο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο, σε πολύ δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά όταν το πάχος τους είναι στα 3 εκατοστά). Προσοχή να μην τα παραψήσετε διότι θα χάσουν την ευχάριστη υφή τους.

  8. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για την σάλτσα και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός.

  9. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ψητά λαχανικά ή τηγανητές πατάτες . 


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;