Αρχική   >   Συνταγή    >    Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας (Madame Ginger)

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ (MADAME GINGER)

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ (MADAME GINGER)
Χρόνος προετοιμασίας
5'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ


  • 1 πακέτο έτοιμα, φρέσκα νιόκι
  • 1 μεγάλη, πορτοκαλί γλυκοπατάτα
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών Maggi
  • 1 κ.σ βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρινη για τους vegans)
  • 2 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • Αλάτι & Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τυλίξτε την γλυκοπατάτα με αλουμινόχαρτο και βάλτε την στον φούρνο να ψηθεί στον αέρα, στους 200ο C για 40 λεπτά.

2. Μόλις ψηθεί, αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε την σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά μαζί με το φασκόμηλο το οποίο έχετε ψιλοκόψει.

3. Λιώστε τον κύβο κότας  Maggi σε 1 κούπα ζεστό νερό και προσθέστε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσει για 5-6 λεπτά.

4. Λιώστε καλά τη σάλτσα με ράβδο χειρός ή στο μούλτι και βράστε άλλα 2 λεπτά.

5. Παράλληλα, βράστε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Σουρώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο.

6. Σερβίρετε τα νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και λίγο blue cheese προαιρετικά. 


*Για περισσότερες συνταγές από τη Madame Ginger πατήστε εδώ