Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

0
160 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

2000 γρ.
Ουρά μόσχου
2 
Κρεμμύδια
4 
Καρότα
1 Ματσάκι
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
Κόκκοι πιπεριού
1 L
Γάλα
2 Συσκευασίες
500 mL
Κρέμα γάλακτος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
3 
Ντομάτες
4 Κλωνάρια
Σέλερι
80 γρ.
πορτ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Λιπαρά
131.57 g
Υδατάνθρακες
63.99 g
Πρωτεΐνες
81.72 g
Ενέργεια
1778.91 kcal
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

160 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε την ουρά κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάνω σε ένα ταψί , ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Βήμα 2
10 λεπτά
Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά . Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σέλερι . Ρίξτε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να ‘’ πιάνουν’’ στον πάτο της κατσαρόλας . Προσθέστε τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά σβήστε με το κρασί (αν δεν έχετε πορτ, βάλτε οποιοδήποτε κόκκινο γλυκό κρασί).
Βήμα 3
120 λεπτά
Αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε τις χοντροκομμένες τομάτες . Μεταφέρετε την ουρά που πλέον έχει πάρει χρώμα μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό το κρέας . Τέλος βάλτε το θυμάρι , τους κόκκους πιπεριού και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο .
Βήμα 4
20 λεπτά
Όταν πλέον είναι έτοιμο σουρώστε τη σάλτσα μέσα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και απλώστε τα κομμάτια από την ουρά πάνω σε ένα δίσκο για να κρυώσει . Ξεψαχνίστε την ουρά και μεταφέρετε το κρέας μέσα στη σάλτσα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα , φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τις δυο συσκευασίες MAGGI Πουρέ Πατάτα; 125γρ., χαμήλωσε στο ελάχιστο την εστία και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα . Τέλος προσθέστε το τυρί και ελέγξτε το αλάτι . Ζεστάνετε την ουρά και σερβίρετε με τον φρέσκο πουρέ πατάτας .
Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 1 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε την ουρά κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάνω σε ένα ταψί , ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 2 4

Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά . Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σέλερι . Ρίξτε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να ‘’ πιάνουν’’ στον πάτο της κατσαρόλας . Προσθέστε τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά σβήστε με το κρασί (αν δεν έχετε πορτ, βάλτε οποιοδήποτε κόκκινο γλυκό κρασί).

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 3 4

Αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε τις χοντροκομμένες τομάτες . Μεταφέρετε την ουρά που πλέον έχει πάρει χρώμα μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό το κρέας . Τέλος βάλτε το θυμάρι , τους κόκκους πιπεριού και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο .

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 4 4

Όταν πλέον είναι έτοιμο σουρώστε τη σάλτσα μέσα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και απλώστε τα κομμάτια από την ουρά πάνω σε ένα δίσκο για να κρυώσει . Ξεψαχνίστε την ουρά και μεταφέρετε το κρέας μέσα στη σάλτσα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα , φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τις δυο συσκευασίες MAGGI Πουρέ Πατάτα; 125γρ., χαμήλωσε στο ελάχιστο την εστία και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα . Τέλος προσθέστε το τυρί και ελέγξτε το αλάτι . Ζεστάνετε την ουρά και σερβίρετε με τον φρέσκο πουρέ πατάτας .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη