Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

(0)
245λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
1500  γρ.
Πανσέτα χοιρινή
100  γρ.
Αμύγδαλα
150  γρ.
Σύκα αποξηραμένα
100  γρ.
Βερίκοκα αποξηραμένα
2  κύβους
MAGGI Ζωμός Κότας
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3 
Σπόροι κάρδαμο
1 
Αστεροειδή γλυκάνισο
2  κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1  κ.γλ.
Βούτυρο
1 
Ξινόμηλο
1 
Μήλο
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
100  γρ.
Φουντούκια
100  γρ.
Φιστίκια Αιγίνης
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
1007.67 kcal
Υδατάνθρακες
42.27 g
Πρωτεΐνες
68.74 g
Λιπαρά
75.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

245 λεπτά
  • Βήμα 1

    6 λεπτά
    Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.
  • Βήμα 3

    180 λεπτά
    Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
  • Βήμα 4

    35 λεπτά
    Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.
  • Βήμα 5

    15 λεπτά
    Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Βήμα 6

    3 λεπτά
    Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.
  • Βήμα 8

    3 λεπτά
    Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.
Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 2 8

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 4 8

Βήμα 4 Βήμα 4

Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 5 8

Βήμα 5 Βήμα 5

Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.

Πανσέτα χοιρινή με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο
  • Οικογένεια
  • Χριστούγεννα
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κότσι μαγειρεμένο σε ημίγλυκο κρασί με πατάτες παρμεζάνα

    Κότσι μαγειρεμένο σε ημίγλυκο κρασί με πατάτες παρμεζάνα

    210 λεπτά Εύκολη
  • Καρέ χοιρινό με πατάτες φούρνου

    Καρέ χοιρινό με πατάτες φούρνου

    95 λεπτά Εύκολη
  • Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

    Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι και πατάτες

    145 λεπτά Δύσκολη
  • Σάντουιτς με roast beef

    Σάντουιτς με roast beef

    80 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης