Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
Βήμα 2
2 λεπτά
Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.
Βήμα 3
180 λεπτά
Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
Βήμα 4
35 λεπτά
Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.
Βήμα 5
15 λεπτά
Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 6
3 λεπτά
Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.
Βήμα 7
1 λεπτά
Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.
Βήμα 8
3 λεπτά
Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.
Βήμα 1
8
Καθαρίστε την πανσέτα εξωτερικά, από δέρμα και μεγάλα κομμάτια λίπους. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πανσέτα για αρκετή ώρα γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
Βήμα 2
8
Σε ένα μπολ σπάστε τους κύβους κότας Maggi και διαλύστε με τα χέρια σας. Μεταφέρετε την πανσέτα σε ένα ταψί και όταν πέσει η θερμοκρασία της περάστε όλη τη πανσέτα εξωτερικά με την πάστα από τους κύβους.
Βήμα 3
8
Τυλίξτε την πανσέτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες. Παράλληλα καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
Βήμα 4
8
Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε ½ ποτήρι νερό, το κάρδαμο & τον γλυκάνισο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάρδαμο και τον γλυκάνισο, χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα και όσο είναι ακόμη ζεστή προσθέστε το βούτυρο και το ξίδι.
Βήμα 5
8
Απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και καβουρδίστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Απλώστε σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 6
8
Ψιλοκόψτε τα σύκα με τα βερίκοκα και ανακατέψτε με τους ξηρούς καρπούς.
Βήμα 7
8
Όταν η πανσέτα είναι πλέον έτοιμη, βγάλτε από τη λαδόκολλα και κόψτε στη μέση.
Βήμα 8
8
Απλώστε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στο ένα κομμάτι πανσέτα και σκεπάστε με το άλλο. Βάλτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα μήλου.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0