Παπουτσάκια
95λεπτά
Δύσκολη
6
Μελιτζάνες
8 κ.σ.
Ελαιόλαδο
700 γρ.
Κιμάς από σπάλα
250 γρ.
Ντομάτα κονκασέ
2
Σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
1 κύβος
1
Φύλλο δάφνης
2
Κόκκοι μπαχάρι
1
Κρεμμύδι
1 L
Γάλα
0.5 φλιτζάνι
Αλεύρι
1
Κρόκος αυγού
0.25 κ.γλ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ.
Βούτυρο
150 γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
322.47 kcal
Υδατάνθρακες
26.85 g
Πρωτεΐνες
18.99 g
Λιπαρά
16.86 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
95 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε στη μέση κατά μήκος τις μελιτζάνες, απλώστε τις σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Βήμα 2
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 3
Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.
Βήμα 4
Προσθέστε την τομάτα κονκασέ, τη δάφνη, την πάστα τομάτας, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Βάλτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς.
Βήμα 5
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει.
Βήμα 6
Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αβγού. Βγάλτε τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφήστε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους και πατήστε τις στη μέση με ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε έναν θύλακα όπου θα μπει ο κιμάς.
Βήμα 7
Βάλτε σε κάθε μελιτζάνα από 2 γεμάτες κουταλιές κιμά και περιχύστε με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε στο φούρνο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα στην επιφάνεια τους.
Βήμα 8
Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε για δέκα λεπτά και σερβίρετε .
Σχόλια 0