Αρχική   >   Συνταγή    >    Πατάτες με Κεφτεδάκια Γιαχνί (Funky Cook)

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ (FUNKY COOK)

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ (FUNKY COOK)
Χρόνος προετοιμασίας
30'
Μερίδες
5
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

  • 1 αυγό

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • ½ κτγ κύμινο

  • ¼ κτγ κανέλα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Επιπλέον 

  • 1 κ.σ τοματοπελτέ

  • 1 κύβο βοδινού Maggi 

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 3-4 μπαχάρια

  • 1 πορτοκάλι

  • 4 μεγάλες πατάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει και κατόπιν στύψτε το καλά. 

  2. Σε ένα μπωλ ζυμώστε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, λίγο αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Ζυμώστε καλά και αφήστε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο (αν έχετε χρόνο). 

  3. Πλάστε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες. Ετοιμάστε την σάλτσα.

  4. Σε τηγάνι σωτάρετε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά.

  5. Διαλύστε τον τοματοπελτέ και τον κύβο βοδινού Maggi σε 500 ml. ζεστό νερό και προσθέστε τον στο κρεμμύδι, προσθέστε τα μπαχαρικά, τον χυμό και μερικές φλούδες από το πορτοκάλι, σιγοβράστε να πάρει μια βράση η σάλτσα.

  6. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τοποθετήστε τις πατάτες και τα κεφτεδάκια και περιχύστε με την ζεστή σάλτσα.

  7. Σιγοβράστε το φαγητό, σκεπασμένο και δεν ανακατεύετε παρά μόνο ελέγξτε να έχει υγρά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.

  8. Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι πανέτοιμο για σερβίρισμα.


*Για περισσότερες συνταγές από το Funky Cook πατήστε εδώ