Αρχική   >   Συνταγή    >    Πίτα με πατάτα, δεντρολίβανο και τοματίνια

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Χρόνος προετοιμασίας
60'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
435 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100γρ καλαμποκάλευρο

  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας Maggi

  • 12γρ μαγιά νωπή

  • 1κτγ αλάτι

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 250 ml νερό κρύο

  • 15 τοματίνια ολόκληρα

  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο μαλακό (χοντροκομμένο)

  • Ελαιόλαδο

  • 1κτγ Αλάτι χοντρό

  • 4 τεμάχια λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά με τα χέρια σας τη μαγιά. 

  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί , προσθέστε το νερό με τη μαγιά και  ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή  ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Σε περίπτωση πού δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. 

  3. Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε σε στρογγυλή φόρμα ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν η ζύμη φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.

  4. Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς). Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο.

  5. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το δεντρολίβανο, την λιαστή και με τον πλάστη ανοίξτε το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο η λαμαρίνα που θα ψηθεί. 

  6. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα ψήσετε, μεταφέρετε την ζύμη και απλώστε από επάνω τα τοματίνια και το χοντρό αλάτι, πατήστε τα τοματίνια και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά για 20 λεπτά. 

  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα ιδανικό χρώμα.