Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψαρόσουπα

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Χρόνος προετοιμασίας
30'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
595 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό ψάρια διάφορα (πετρόψαρα)

  • 4 κρεμμύδια

  • 1 κιλό πατάτες

  • 2 κύβους λαχανικών MAGGI

  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια με τις πατάτες σε χοντρές φέτες.

  2. Ρίξτε λάδι σε μια στενή κατσαρόλα, απλώστε το καλά και στρώστε στον πάτο τα κρεμμύδια.

  3. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα και σοτάρετε χωρίς να ανακατέψετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.

  4. Στη συνέχεια στρώστε από επάνω τις πατάτες, ρίξτε τα καθαρισμένα ψάρια, προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και ρίξτε τους κύβους λαχανικών MAGGI.

  5. Όταν πάρει βράση το νερό χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο.

  6. Μαγειρέψτε για 1 ώρα και στο τέλος προσθέστε το χυμό με το ξύσμα λεμονιού και μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.

  7. Ανακατέψτε ανακινώντας την κατσαρόλα για να μη διαλυθούν τα υλικά και αφήστε για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.