Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψάρι αλά σπετσιώτα

ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

Ψάρι αλά σπετσιώτα

ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
Χρόνος προετοιμασίας
35'
Χρόνος μαγειρέματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
640 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φιλέτο από κάποιο λευκό ψάρι (ξυλοκόπα, μπακαλιάρο, πέρκα)

  • 2 τομάτες

  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 3 κ.σ. κρασί λευκό


Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. τομάτα κονκασε

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κύβο λαχανικών MAGGI

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

  • 1 κ.γ. ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

  2. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κύβο λαχανικών MAGGI, τη ζάχαρη, την τομάτα και μισό ποτήρι νερό.

  3. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τελευταία στιγμή βάλτε το βασιλικό. Περάστε τη σάλτσα από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.

  4. Αδειάστε τη σάλτσα σε ένα ταψί για το φούρνο, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

  5. Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και με ένα πινέλο περάστε τα φιλέτα με αυτό το μίγμα.

  6. Χοντροκόψτε τις τομάτες και ρίξτε τις ομοιόμορφα επάνω από τα φιλέτα ψαριού.

  7. Πασπαλίστε με τον μισό μαϊντανό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

  8. Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.