Ψητό φιλέτο μοσχαρίσιο με λαχανικά
110λεπτά
Δύσκολη
1 κιλό
Κόντρα φιλέτο μόσχου
2
Καρότα
2
Κολοκυθάκια
1
Κρεμμύδι
1
Μαραθόρυζα
2
Σκελίδες σκόρδο
1 Κλωνάρι
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κύβος
1 κ.γλ.
Μέλι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
396.5 kcal
Υδατάνθρακες
14.57 g
Πρωτεΐνες
56.99 g
Λιπαρά
11.37 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
110 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε εξωτερικά το μοσχάρι από ίνες και λίπος.
Βήμα 2
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε ολόκληρο το κομμάτι από το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα γυρνώντας το συχνά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα ή πιάτο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Παράλληλα, καθαρίστε και πλύνετε τα λαχανικά και κόψτε τα όλα σε χοντρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα ταψί ρίξτε τα λαχανικά, αλάτι, ελάχιστο ελαιόλαδο και ½ ποτήρι νερό. Ανακατέψτε τα μεταξύ τους και βάλτε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Βάλτε σε ένα μπρίκι 100 ml νερό, τον κύβο ψητονοστιμιά MAGGI και το μέλι, τοποθετήστε στην εστία σας με μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Βήμα 6
Περιχύστε το φιλέτο και μεταφέρετέ το στο ταψί με τα λαχανικά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε το κρέας πάνω στα λαχανικά για να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
Βήμα 8
Ρίξτε το σκόρδο σπασμένο και το κλωνάρι από το δεντρολίβανο κομμένο στα 4.
Βήμα 9
Ψήστε για ακόμη 25 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο.
Βήμα 10
Αφήστε το κρέας να ΄΄ξεκουραστεί΄΄ για 10 λεπτά, κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.
Σχόλια 0