Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

0
85λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

150 γρ.
Καλαμποκάλευρο
12 γρ.
Μαγιά
12 γρ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
350 mL
Νερό
150 γρ.
Αλεύρι τύπου 00
2 Συσκευασίες
12 γρ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
516.7 kcal
Υδατάνθρακες
104.41 g
Πρωτεΐνες
12.27 g
Λιπαρά
5.55 g
Εδώδιμες Ίνες
12.23 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

85 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.
Βήμα 2
7 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
5 λεπτά
Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Βήμα 5
5 λεπτά
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
Βήμα 6
60 λεπτά
Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.
Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 1 6

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 3 6

Βήμα 3 Βήμα 3

Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 4 6

Βήμα 4 Βήμα 4

Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 6 6

Βήμα 6 Βήμα 6

Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη