Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

0
85 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

150 γρ
Καλαμποκάλευρο
12 γρ
Μαγιά
12 γρ
Αλάτι
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
350 mL
Νερό
150 γρ
Αλεύρι τύπου 00
2 Συσκευασίες
12 γρ
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
516.7 kcal
Υδατάνθρακες
104.41 g
Πρωτεΐνες
12.27 g
Λιπαρά
5.55 g
Εδώδιμες Ίνες
12.23 g
Σάκχαρα
3.21 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

85 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά με τα χέρια σας τη μαγιά.
Βήμα 2
7 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
5 λεπτά
Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
Βήμα 4
5 λεπτά
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Βήμα 5
5 λεπτά
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
Βήμα 6
60 λεπτά
Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 1 6

Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά με τα χέρια σας τη μαγιά.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 2 6

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 3 6

Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 4 6

Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 5 6

Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).

Ψωμί με νιφάδες πατάτας

Βήμα 6 6

Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς για μια περίπου ώρα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη