Αρχική   >   Συνταγή    >    Ramen Burger (The Eaters)

RAMEN BURGER (THE EATERS)

RAMEN BURGER (THE EATERS)
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

Για ένα burger

• 1 πακέτο Maggi Noodles 
• 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά με γυρω στα 25% λίπος
• 2 μεγάλα αβγά - το ένα θα τα χρησιμοποιησουμε στα noodles, το ενα θα το τηγανήσουμε -
• 1 κ.σ καυτερή κέτσαπ
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ αραβοσιτέλαιο
• Αλάτι
• Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε τα  Μaggi Noodles σε ένα μεσαίο μπώλ. Βράστε 3 ποτήρια νερό σε ένα βραστήρα. Ρίξτε το νερό στο μπωλ και βράστε τα Νoodles για 3-4 λεπτά. Στραγγίστε τα Νoodles καλά και σε ενα νέο μπωλ ρίξτε το Νoodles και ενα αβγό. Ανακατέψτε καλά. Μοιράστε τα Νoodles σε δυο μεσαία πυρεξάκια - αυτά του σουφλέ δουλεύουν τέλεια. Πατικώστε τα Νoodles καλά, βάλτε τους σελοφάν απο πάνω και βάλτε τα στο ψυγειο για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.

2. Ζυμώστε ελάχιστα τον κιμά μόνο με αλάτι και πιπέρι. Πλάστε τoν κιμά σας σε ενα burger. 

3. Σε ενα με μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το αραβοσιτέλαιο και ρίξτε με προσοχή τα Νoodles από τα πυρέξ. Δεν τα κουνάτε στο τηγανι. Ψήστε τα γύρω στα 3 λεπτά και μετά με μια σπάτουλα γυρίστε τα από την άλλη για άλλα τρία λεπτά. Βγάλτε τα από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη. 

4. Ανεβάστε την φωτιά στο τηγάνι και βάλτε το burger σας και ψήστε το 3 λεπτά από την μια μεριά και 3 λεπτά από την άλλη για medium rare. Στη άκρη του τηγανιού σπάστε και ένα αβγό και ψήστε το και αυτό. 
4. Συνθέστε το burger σας. Βάλτε το ενα Νoodle bun σας σε ενα πιάτο με κέτσαπ, φρέσκο κρεμμυδάκι, μπιφτέκι, αβγό, κρεμμυδάκι ξανά. Κλείστε με το άλλο noodle bun. 


*Για περισσότερες συνταγές από τους The Eaters πατήστε εδώ