Αρχική   >   Συνταγή    >    Ριζότο με φράουλες (The Eaters)

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (THE EATERS)

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (THE EATERS)
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Βαθμός δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

• 2 κύβους λαχανικών Μaggi
• 100 γρ βούτυρο αγελάδος
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 350 γρ ρύζι για ριζότο 
• 350 ml λευκό κρασί 
• 300 γρ φράουλες καθαρισμένες
• 250 ml κρέμα γάλακτος

• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάλτε 1.5 lt νερό να βράζει σε ενα κατσαρολάκι και ρίξτε τους 2 κύβους λαχανικών Μαggi. 
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 5 λεπτά 

  3. Μετά προσθέστε το ρύζι, και ανακατέψτε το μέχρι αυτό να καλυφθεί από το λιωμένο βούτυρο.

  4. Ρίξτε  το κρασί και μαγειρέψτε έως ότου αυτό εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό, σε κουταλιές, ανακατεύοντας μετά από κάθε κουταλιά μέχρι αυτή να απορροφηθεί. Αυτή η φάση δε θα σου πάρει πάνω από 18-20 λεπτά. 

  5. Στο μεταξύ διαλέξτε μερικές από τις φράουλες, πολτοποιήστε τις με αγάπη και ρίξτες τις στο τηγάνι, στα μισά του μαγειρέματος. 

  6. Μόλις το ρύζι γίνει αρκετά μαλακό, το ριζότο είναι έτοιμο.

  7. Σερβίρετε το με γαρνιτούρα τις φράουλες. 

*Για περισσότερες συνταγές από τους The Eaters πατήστε εδώ