Αρχική   >   Συνταγή    >    Ριζότο με γαρίδες κουρκουμά και λουίζα (Soumada Sou)

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΑ (SOUMADA SOU)

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΑ (SOUMADA SOU)

MAGGI
μυστικό

Αν το ριζότο είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να του δώσετε την σωστή κρεμώδη υφή, που πρέπει να έχει.



Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες.

  • 200-250 γρ ρύζι για ριζότο

  • 1 μέτριο προς μικρό κρεμμύδι

  • 1 κ.σ. κουρκουμά

  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

  • 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη λουίζα

  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

  • Ξύσμα από ½ -1 λεμόνι

  • κύβο κότας Maggi 

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα μπολ ξεπλύντε καλά τις γαρίδες και αφήστε τις να ξεπαγώσουν λίγο μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Είναι καθαρισμένες και προ βρασμένες οπότε δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.

  2. Βάλτε το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και παράλληλα ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι.

  3. Προσθέστε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαροαχνίστε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε τον κουρκουμά και ανακατέψτε καλά. Τρίψτε μέσα το σκόρδο ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε τα καλά και τα σβήστε με το κρασί.

  4. Μόλις απορροφήσει όλο το κρασί, προσθέστε μέσα έναν κύβο κότας Maggi και ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε καλά να λιώσει ο κύβος.

  5. Όταν απορροφήσει το νερό προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε καλά και προσθέστε άλλο ένα ποτήρι νερό.

  6. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να το ρύζι να είναι έτοιμο.

  7. Προσθέστε λίγο νερό ακόμα, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο, την ψιλοκομμένη λουίζα και ανακατέψτε καλά.

  8. Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές παρμεζάνα, ξύσμα από 1 λεμόνι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.