Αρχική   >   Συνταγή    >    Ριζότο με μανιτάρια και πατζάρι

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙ
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Θερμίδες
380 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·        1 κούπα ρύζι τύπου αρμπόριο

·        1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        100γρ. μανιτάρια λευκά

·        100γρ. μανιτάρια τύπου πλευρώτους

·        50γρ. αποξηραμένα πορτσίνι

·        1 βρασμένο παντζάρι

·        1 λεμόνι ξύσμα

·        ½ ποτήρι λευκό κρασί

·        1 κ.σ βούτυρο ζωικό

·        ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη σεπούδρα

·        αλάτι

·        εελαιόλαδο

·        φρεσκοτριμμένο πιπέρι

·        1 κύβο λαχανικών MAGGI

·        1 κύβο κότας MAGGI




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. 

  2. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ισα να κοχλάζει ο ζωμός. 

  3. Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι.

  4. Καβουρδίστε το  για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.

  5. Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο. 

  6. Προσθέστε σταδιακά  ζωμό, οσο χρειάζετε για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω. 

  7. Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα τέσσερα και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους, ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).

  8. Τέλος προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε  και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.