ΣΑΛΑΤΑ ΣΙΖΑΡ

MAGGI
μυστικό


Μπορείτε να προσθέσετε αντζούγιες στο dressing της σαλάτας αυτής.


Χρόνος προετοιμασίας
60'
Χρόνος μαγειρέματος
40'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
580 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο :

     2 φιλέτα κοτόπουλο

     λίγο ελαιόλαδο

     αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι φρέσκο

     1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο

     2 σκ. σκόρδο, σπασμένες

     2 κ.σ. βούτυρο

     1 κ.γ. Νοστιμιά Maggi

 

Για το dressing :

     κύβο κότας Maggi

     1 σκ. σκόρδο

     50γρ. ελαιόλαδο

     250γρ. μαγιονέζα

     50γρ. τριμ. παρμεζάνα

     2 κ.σ. χυμό λεμονιού

     μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για τα κρουτόν :

     3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια

     λίγο ελαιόλαδο

     αλάτι - πιπέρι

     1 σκ. σκόρδο σπασμένη

     θυμάρι

 

Για το σερβίρισμα :

     επιπλέον παρμεζάνα

     1 iceberg


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για το κοτόπουλο :

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  2. Λαδώστε και ρίξτε φρέσκο πιπέρι στα φιλέτα. Αλείψτε καλά με τα χέρια σας, να πάει παντού.

  3. Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.

  4. Δώστε χρώμα στα φιλέτα σας στο τηγάνι.

  5. Παράλληλα, πάρτε ένα μικρό ταψί, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάλτε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.

  6. Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρετε στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.

  7. Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το καυτό πάνω από το κοτόπουλο.

  8. Πασπαλίστε με 1 κ.γ. Νοστιμιά Maggi.

  9. Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά. 

Για το dressing :

  1. Σe multi ρίξτε τον κύβο κότας Maggi, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

  2. Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαγιονέζα και ανακατέψτε.

  3. Προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε και πάλι.

  4. Τέλος για να αραιώσει το dressing, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.

Για τα κρουτόν :

  1. Λαδώστε και αλατοπιπερώστε τους κύβους του ψωμιού.

  2. Σε ένα τηγάνι δώστε χρώμα στο ψωμί μαζί με τοσκόρδο και το θυμάρι.

  3. Μετά από 3 λεπτά ρίξτε λίγο βούτυρο και αφαιρέστε όταν πάρουν χρώμα.


Για το σερβίρισμα :

  1. Καθαρίστε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.

  2. Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κ.σ. dressing και ανακατέψτε.

  3. Προσθέστε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα σε φλοίδες, λίγο ακόμα dressing και απολαύστε!




ΕΠΙΛΕΞΤΕ SUPERMARKET
* Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Cookies

Η Nestlé θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες για να κατανοήσει τα ενδιαφέροντά σας, να προσαρμόσει τον ιστότοπό της στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις της. Η Nestlé σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών και σας καλεί να μελετήσετε την Πολιτική Ιδιωτικότητας, η οποία περιλαμβάνει μία εκτενή περιγραφή του πώς χρησιμοποιεί τα cookies.
Αλλαγή ρυθμίσεων Αποδοχή cookies