Αρχική   >   Συνταγή    >    Σαλάτα φακής με παντζάρια και ψητό κρεμμύδι

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΗΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΗΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες φακές βρασμένες
  • 4 παντζάρια μικρά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κούπα τοματίνια
  • 2 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ή μυρώνια
  • Αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας Maggi Νοστιμιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύνετε καλά με ένα σφουγγαράκι τα παντζάρια, καθαρίστε τα κρεμμύδια και τυλίξτε τα ένα ένα με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήστε για 60 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίξτε όλα τας υλικά για το ντρεσινγκ και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Αδειάστε μέσα τις φακές, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο και ανακατέψτε απαλά.
  4. Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια και τα παντζάρια βγάλτε μέσα από το αλουμινόχαρτο και κόψτε κυδωνάτα σε 8 κομμάτια το κάθε λαχανικό.
  5. Ρίξτε μέσα στην σαλάτα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;