Σαλάτα με κινόα
35λεπτά
Εύκολη
2
Κολοκύθια
1
Κόκκινη πιπεριά
1
Κίτρινη πιπεριά
1
Φινόκιο
1 Κλωνάρι
Σέλερι
100 γρ.
Κινόα κόκκινη
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
1
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
296.82 kcal
Υδατάνθρακες
42.46 g
Πρωτεΐνες
7.85 g
Λιπαρά
12.35 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε όλα τα λαχανικά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λαχανικά σε δόσεις και αν χρειαστεί ψήστε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Βήμα 2
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κότας MAGGI, βράστε την κινόα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και κόψτε σε κυβάκια. Βάλτε τα λαχανικά και την κινόα σε ένα μπολ, ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, προσθέστε λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 4
Σερβίρετε σαν σαλάτα ή γαρνιτούρα για ψάρι.
Σχόλια 0